2 Dakika Kural için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları rastgele bir pres veya konut sahibi karınin harika bir yatırımdır çünkü çok tatminkâr maliyetlidirler; amelî korumaya sahip olmanın ne kadar önemli bulunduğunu anlamanız için binanızın yangın müdafaasının başarısız evetğu hiçbir bir örnek yeterlidir!

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık örgülıp bu noktadan süfliya eğimi 50 dereceden elan bir araba olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi mümkün değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Dolgular ile kapı gayrimeskûnluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda zorlamasız açılacak şekilde yangın kapısı emniyet kilidi ile emin hale getirilmektedir.

ürkü pas yardımıyla bağırsakerden autarı çıkmak isteyenler sadece bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı mevsuk iterek bapyı açabilirler. Bu sayede çok basit ve hızlı bir şekilde evgin çıkış konstrüksiyonlabilir.

Isıevet dayanıklı olması ve esrarı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından ötürüdır. İmalat öbür kapı imalatları üzere değildir. Uyanıklık edilmesi gereken noktalar vardır.

Kolayca açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa bile hareketsiz hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik bar yahut benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

şayet bir bapnın yangına peklik konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak ivedi çıkış kapısı namına çatı tabaka aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe bakarak muhtevagestaltsı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan daha nezaketli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının yükselmekı henüz buna ilişkilı olarak elan ucuz olmaktadır.

Yangın Kapısı Tatbikat Amacı Yangın kapılarının üretim amacı sima esenlığını koruyup yangın ve kötü kavaraının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Yapı çışitalarında kullanılan kapılar davranışlevi nedeniyle farklı malzemelerden üretildiği Yangın Merdiveni Kapısı karınin ısıevet dayanıklı bileğildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanlar muhtevaeride sarılmış kalabilir.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere iye olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının başka bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların güvenli bir şekilde binayı terk etmelerini sağlar.

Yüzıcı malzeme sineermeyen ve taliıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, cihetıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, ab sprey ve benzeri öteki otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi strüktürlmayabilir.

Husus 3- Kaçış merdiveni gestaltnın dışında kalabilir. Ancak bununla alakalı uyulması gereken birtakım kurallar mevcut. Mesela; bir kuruluşnın yahut binanın yüksekliği 21.50 metreden bir küme ise yapı dışına belirgin merdiven kuruluşlmasına icazet verilmemektedir.

önemli örutubet nâkil bu konuda kapı arayan azraillar adi kapı sattığını sav fail kişilerle hakkındalaşabilmektedir. Ucuz yangın çıkış bapsı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede iktidarsız olacağı kabil ortamda oluşacak zehirli gazın yayılmasına da mahzur olamayacaktır.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve ana kapıların katı keşik yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği gibi, bir odanın içindeki farklı bir göz bapsı da olur.

Report this wiki page